Cycloferon untuk kanak-kanak | pioneer-park.ru

Cycloferon untuk kanak-kanak

Cycloferon untuk kanak-kanak

Kadang-kadang ibu bapa menyedari bahawa anak mereka telah menjadi sangat sering sakit. Dia sering merindukan sekolah atau tadika. Dia perlu merendam kakinya, pada hari berikutnya dia berada di tempat tidur dengan demam. Ini menunjukkan bahawa pertahanan badan lemah dan tidak dapat menahan virus. Untuk mengekalkan imuniti pada tahap tinggi, terdapat banyak ubat. Antaranya, dan tsikloferon. Ubat ini boleh didapati dalam bentuk tablet, penyelesaian untuk suntikan dan salap. Bentuk pelepasan dalam bentuk lilin, semburan atau tetes adalah pemalsuan yang jelas.

Adakah mungkin memberi tsikloferon kanak-kanak?

Ya, mungkin, dan doktor sering menasihatinya. Cycloferon untuk kanak-kanak biasanya ditetapkan dalam bentuk pil atau suntikan. Penggunaan sikloferon dalam bentuk salep pada kanak-kanak tidak diamalkan, kerana ia berfungsi terutama untuk rawatan lokal herpes atau jangkitan seksual yang lain.

Contraindications cycloferon

Dadah tidak pernah ditetapkan kepada orang-orang yang hipersensitif kepada satu atau lebih komponen dadah. Kerana ketoksikan yang tinggi ia tidak diberikan kepada wanita hamil ibu-ibu menyusu dan kanak-kanak pada usia yang muda (sehingga 4 tahun).

Bagaimana cara mengambil tsikloferon untuk kanak-kanak?

Cycloferon, sebagai peraturan, ditetapkan kepada kanak-kanak dalam dos berikut:

Kanak-kanak yang berumur 4 hingga 6 tahun: 1 tablet sehari (0.15 g) dari 7 ke 11 tahun - 2 tablet 12 dan lebih tua - 3 tablet. Ambil sepatutnya sehari sekali, pada perut kosong, 30 minit sebelum makan, tanpa mengunyah. Ia adalah sangat penting pada penerimaan untuk tidak mengisar tablet, seperti di luar ia dilindungi oleh penutup pelindung. Cengkerang ini tidak membenarkan persekitaran agresif perut bertindak balas dengan bahan aktif dadah. Breaking tablet, anda secara tidak sengaja merosakkan lapisan perlindungan dan bahan-bahan aktif tidak akan dapat untuk sampai ke usus, di mana mereka perlu bekerja.

contraindications tsikloferon

Selepas tamat kursus pertama, anda dinasihatkan untuk mengulang kursus dalam 2-3 minggu.

Dalam akut hepatitis C dan B virus - digunakan pada dos yang ditunjukkan: separuh pertama - dengan selang 24 jam, tempoh tiga - perbezaan 48 jam dan 5 kali terakhir dengan selang 72 h Tempoh bergantung kepada umur pesakit dan julat. dari 10 hingga 30 tab.

Dengan ARVI, ubat ini digunakan sekali sehari dengan selang 24 jam. Tempoh rawatan biasanya kira-kira seminggu.

Jangkitan HIV, termasuk AIDS di tahap 2A-3B sikloferon, biasanya ditetapkan mengikut skema asas.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: