Perkahwinan untuk anak luar nikah | pioneer-park.ru

Perkahwinan untuk anak luar nikah

tunjangan untuk anak luar nikah

Kelahiran seorang anak dari ibu bapa yang tidak mendaftarkan perkahwinan mereka adalah fenomena yang agak biasa hari ini. Sudah tentu, setem dalam pasport tidak dapat menjamin kehidupan keluarga yang bahagia, tetapi perlu bagi wanita untuk mengetahui haknya dalam keadaan ini. Untuk mendapatkan tunjangan dari suami awam, anda perlu meluangkan sedikit masa.

Bolehkah saya memohon tunjangan tanpa dikahwinkan?

Jawapan untuk soalan ini pasti positif. Terlepas dari cap dalam pasport, kedua ibu bapa bertanggungjawab untuk anak mereka. Seorang wanita harus memikirkan persoalan sama ada mungkin untuk mengajukan permohonan tunjangan tanpa menikah, bahkan sebelum kelahiran bayi. Hakikat bahawa keputusan perkara itu sebahagian besarnya dipengaruhi oleh fakta sama ada bapa itu tertulis pada sijil kelahiran.

Untuk memulakan, anda perlu tahu di mana anda boleh memfailkan untuk tunjangan. Adalah layak untuk meneruskan hanya dari kepentingan anak anda. Sebagai peraturan, amaun yang dibayar oleh bapa ialah 1/4 daripada gaji (dan jenis pendapatan lain) bagi setiap kanak-kanak, satu pertiga untuk dua dan setengah pendapatan jika lebih daripada dua orang anak. Adalah jelas bahawa dari ibu bapa rasmi yang menganggur anda tidak dapat memperoleh jumlah yang cukup untuk menjaga bayi. Dalam keadaan ini, mahkamah boleh menentukan jumlah bayaran sokongan kanak-kanak, jika perkahwinan itu tidak didaftarkan, dalam jumlah minimum sara hidup.

Selain itu, bagi ibu tunggal, undang-undang menyediakan banyak manfaat dan faedah. Dan kadangkala bukti bapa akan hanya merumitkan beberapa mata. Contohnya, apabila anda meninggalkan negara, anda dikehendaki mengambil kebenaran daripada ibu bapa kedua dan tiada siapa yang akan memberi jaminan bahawa dia tidak akan memberikan kejutan yang tidak menyenangkan dalam situasi ini.

Perkahwinan untuk anak yang dilahirkan di luar nikah

Sekiranya anda bertekad, anda ingin mendapat tunjangan dalam perkahwinan sivil, anda perlu melalui beberapa peringkat. Yang pertama adalah pengiktirafan terhadap bapa. Terdapat dua cara perkembangan peristiwa. Jika pasangan civik anda mengiktiraf kanak-kanak itu, memasuki sijil kelahiran secara sukarela, keadaan itu dipermudahkan. Adalah cukup untuk menyediakan senarai dokumen berikut:

  • pasport (untuk pengesahan identiti);
  • suatu perakuan kelahiran seorang kanak-kanak (untuk menubuhkan hakikat paterniti dan keibuan);
  • sijil penubuhan bapa;
  • suatu perakuan mengenai komposisi keluarga dari tempat propiska kanak-kanak itu;
  • Satu pernyataan atas nama keadilan kedamaian, yang ditulis dengan tangan.

Perlu diingat bahawa hakikat bahawa menulis nama bapa pada sijil kelahiran tidak mencukupi. Jika anda tidak mempunyai sijil penubuhan bapa, maka ia mesti diwujudkan di mahkamah.

Sekiranya mantan teman lelaki anda menolak bayi dan anda memutuskan untuk mendapatkan tunjangan untuk anak yang dilahirkan dalam perkahwinan sivil, maka anda perlu membuat usaha. Hakikatnya, walaupun kekerabatan darah tidak memberikan alasan untuk menuntut pembayaran. Untuk melakukan ini, mahkamah perlu memberi keterangan bahawa ia adalah orang yang tinggal bersama anda dan anda mempunyai hak untuk menyokong kanak-kanak untuk anak luar nikah.
Bukti boleh pemeriksaan DNA, gambar, soal selidik atau kenyataan, kesaksian saksi. Pastikan anda berfikir dengan teliti dan menyediakan semua fakta yang anda perlukan sebelum mengemukakan tuntutan.

sama ada mungkin untuk memohon tunjangan tanpa berkahwin

Bagi prosedur peperiksaan DNA sendiri, ia perlu dibayar oleh defendan atau plaintif. Sekiranya fakta bapa dibuktikan, bayaran untuk peperiksaan jatuh pada bahu defendan, jika tidak, plaintif membayar.

Alimony untuk anak yang tidak sah dengan cara yang aman

Kita tidak boleh mengecualikan cara yang aman untuk menyelesaikan masalah ini. Anda boleh membuat persetujuan mengenai pembayaran sokongan kanak-kanak untuk anak luar nikah secara sukarela. Ia disimpulkan untuk tempoh tertentu atau tanpa yang terakhir. Kontrak mesti ditulis, dengan perakuan mandatori oleh notari. Dengan persetujuan pihak-pihak, perjanjian ini boleh ditamatkan pada bila-bila masa.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 11 = 14

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: