Tarian tarian kanak-kanak | pioneer-park.ru

Tarian tarian kanak-kanak

tikar tarian kanak-kanak

Tikar tarian adalah permainan pendidikan yang agak baru untuk kanak-kanak. Bergantung pada model, mereka mungkin mempunyai fungsi yang berbeza dan menjadi mudah alih atau pegun. Mengenai apa yang hari ini terdapat karpet dan apa yang perlu dicari apabila memilih mereka, kami akan memberitahu dalam artikel ini.

Apakah tikar tarian muzik?

Jenis permainan yang berkembang ini adalah mat atau panel lantai tarian khas yang menghubungkan ke komputer, TV atau konsol hiburan. Rugs untuk kanak-kanak termuda tidak boleh menyertai peranti lain dan bekerja secara autonomi. Pada permaidani dicat imej yang berbeza, di mana kanak-kanak mesti langkah mengikut isyarat cahaya atau meminta pada skrin.

Permainan dengan tikar lantai tarian menyumbang kepada:

  • pembangunan koordinasi dan rasa irama;
  • peningkatan perhatian;
  • perkembangan pemikiran;
  • menguatkan otot kaki, lengan dan belakang;
  • pembangunan kebolehan kreatif kanak-kanak.

Main di tikar lantai tarian, kanak-kanak boleh, bermula dengan tiga tahun.

Jenis tikar tarian untuk kanak-kanak

Dengan jumlah pemain yang terlibat

Mat lantai tarian boleh direka untuk satu kanak-kanak atau dua orang. Dalam kes kedua, kanak-kanak lebih menarik, kerana mereka boleh menganjurkan pertandingan bersama rakan-rakan.

Untuk fungsi tambahan

Tikar lantai tarian biasa tidak menganggap fungsi tambahan. Kanak-kanak di atasnya hanya menari, mengesan pergerakan pada skrin.

Terdapat tikar tarian dengan kad flash. Model sedemikian menganggap bukan hanya permainan di bawah set standard melodi, tetapi juga keupayaan untuk merakam lagu-lagu kegemaran. Kad memori biasanya datang lengkap dengan permaidani.

Tarian tarian dengan mikrofon adalah sempurna untuk kanak-kanak seni yang suka menyanyi. Di samping fungsi tarian, model ini menganggap karaoke.

Tikar tarian boleh berfungsi pada bateri dan dari rangkaian. Mats dengan bateri lebih mudah kerana mobiliti mereka, tetapi jika anda tidak merancang untuk bermain di luar rumah, anda boleh membeli permaidani yang berfungsi dari rangkaian. Biasanya, model tersebut dilengkapi dengan fungsi penutupan automatik, jika kanak-kanak berhenti bermain.

Bagaimana untuk memilih tikar tarian yang sesuai?

Perkara pertama yang perlu anda perhatikan adalah bahagian bawah karpet. Ia harus dibuat dari bahan bukan slip atau mempunyai Velcro khas pada sudut, yang akan membolehkan permaidani tetap berada di tempat.

Bukan slip yang sama harus menjadi bahagian depan permaidani, jika tidak, kanak-kanak itu tidak akan dapat bermain dan akan sering jatuh.
Permaidani perlu dicat dengan cat bukan toksik. Sekiranya ia mempunyai bau yang tidak menyenangkan, ia tidak layak mengambil mainan sedemikian. Anda boleh memberi perhatian kepada berat karpet. Yang boleh bertahan lama, beratnya tidak kurang dari satu kilogram. Yang lebih ringan - cepat keluar dari perkhidmatan.

Tambahan "tambahan" dalam bentuk jalur LED pada permaidani juga boleh dilangkau. Manfaat anak dari mereka tidak ada. Lampu yang berkedip dalam masa dengan muzik akan mengalih perhatiannya.

Untuk menentukan tikar tarian mana yang terbaik, anda perlu membina umur kanak-kanak. Jika tarian tikar itu tarian tikar untuk dua diambil untuk beberapa kanak-kanak kecil, anda boleh mengambilnya untuk satu orang. Juga, kanak-kanak kecil mungkin tidak berminat dengan permaidani klasik dengan anak panah, memberi keutamaan kepada karpet yang lebih terang dengan gambar kanak-kanak.

Bagaimana untuk menggunakan tikar lantai tarian?

Sebelum anda memulakan permainan itu sendiri, anda perlu menyambungkan permaidani itu ke komputer atau TV anda melalui port USB. Seterusnya, orang dewasa perlu menyesuaikan tikar dan memasang program pada PC. Ini dilakukan sekali, mengikut arahan untuk tikar tarian.

Versi mudah permaidani pada bateri tidak melibatkan menyambung ke komputer. Susunan lagu-lagu di dalamnya seringkali terhad, dan kanak-kanak perlu menari, melangkah pada gambar yang bercahaya dalam irama melodi.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 6 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: